Samenwerking met hulpverleners
In het ontwerptraject zal nauw samengewerkt worden met de betrokken hulpverleners; als buro stoppen wij een groot deel van onze tijd en energie in dit proces. Om met onze opdrachtgever(s) optimaal te communiceren besteden wij veel tijd aan de presentatievorm van onze tekeningen. Het is belangrijk dat het voorlopig ontwerp (VO) een reactie uitlokt bij de gebruikers; een reactie die nodig is om in samenspraak te komen tot een goed definitief ontwerp (DO).
Samenwerking met andere architectenbureaus
In de afgelopen jaren zijn wij diverse keren gevraagd (vanwege onze “eerstelijn” specialisme) om in een al lopend traject te stappen; met veelal als uitgangspunt met de al betrokken architect een samenwerking aan te gaan om het project tot een goed einde brengen.
Dit hebben wij in de praktijk diverse malen laten zien en …..naar ieders tevredenheid. Soms in een hoofdrol en soms in een aansturende/adviserende rol. Wij vinden het inspirerend om op deze wijze samen te werken met anderen en elkaar “wakker te houden” met nieuwe of andere inzichten.
Samenwerking met diverse organisaties
MMO werkt veelvuldig voor diverse organisaties zoals:
– Gemeenten
Bijvoorbeeld door in opdracht van de Gemeente al vanuit een stedenbouwkundig perspectief mee te kijken naar een gepaste locatie en daarbij een advies uit te brengen voor de massa en volume van bv het gezondheidscentrum. Of door naar bestaande locaties binnen de gemeente te kijken waarbinnen een gezondheidscentrum gevestigd kunnen worden.
– Woningstichtingen
Participerend vanuit het perspectief van de Woonstichting en rekening houdend met de belangen en wensen van de hulpverleners zijn wij diverse keren in staat gebleken het ontwerp- en realisatie proces naar ieders tevredenheid te voltooien.
– Facilitaire organisaties
Al meer dan 10 jaar is MMO betrokken bij de renovatie en nieuwbouw van vele gezondheidscentra die gefaciliteerd worden door de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer.